Måndag

Nu är det måndag och ny vecka :)

Idag vände sig kyle en gång till :D jag kollade på tv och han låg i babygymet och sen helt plötligt så hörde jag hur han stönade och hade sig, så kollade jagpå honom så låg han på mage :P haha :D Jag lägger in bilder sen :D

Idag funderar jag på att baka lussekatter, eller iaf till helgen :P
Annars så ska vi inte göra så mycket idag, ska hem till mamma och dom senare vid halv sex för tintin har fyllt år :) Sen kommer förhoppningsvis Jessica och mange hit :D :P

Här är receptet på lussekatter som jag ska baka :D Kanske inte såå intressant ;) men det kanske inte är alla som har recept :P

Jag återkommer senare ;)


Tid: 2 timmar
50 st

Du behöver: 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk 1 burk (250 g) kesella
2 pkt (à 0,5 g) saffran
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Pensling: 1 ägg

Garnering: russin

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.
4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter. 6. Pensla brödet med uppvispat ägg.
7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.

Kommentarer

Kommentera till mig här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback